joi, 31 decembrie 2009

File din povestea ei

Era doar un toc de hartie...transformat brusc in file dintr-o carte...o carte mai mult sau mai putin buna decat restul.Acele file ce nu se aseamana cu restul.Acele file fine, albe si aproape transparente.Acele file pe care ti-e proape teama sa le intorci, de frica sa nu se rupa, dar pe care totusi nu te poti abtine sa le atingi, sa le intorci pe-o parte si pe alta si sa te asiguri ca sunt la fel pe ambele parti.
Cu timpul au inceput sa rasara, pe-o parte si pe alta, zeci de cuvinte. Cuvinte atat de diferite intre ele. Cuvinte scrise cu cerneala sau cu pixul...cuvinte scrise cu albastru sau cu roz...cuvinte mai mari sau mai mici...cuvinte mari dar mici, sau cuvinte mici dar mari...cuvinte scrise intr-un colt sau chiar in mijloc, la vedere.Cuvinte scrise de tine, de mine sau de oricine.Cuvinte scrise cu un rost sau din pura inconstienta.
Apoi cuvintele au inceput sa se grupeze in propozitii sau fraze, sa aiba ma mai mult sau mai putin sens. Apoi au inceput spuna o poveste. Poveste ce n-a mai fost scrisa vreodata. Sa impresioneze sau sa lase rece pe oricine ajunge sa o citeasca.
Si fiecare este o alta carte.
Poate asta este cartea mea, povestea mea scrisa pe filele mele prea transparente.
Poate doar o carte ce te-a facut sa razi.Poate doar o carte ce te-a ingrozit.Poate doar o carte ce ti-a fost recomandata.Poate doar o carte ce nu parea a fi o carte.
Poate doar o carte pe care vrei sa o pastrezi in biblioteca ta de acasa, sa o poti reciti oricand ai chef.

Poate ar trebui sa ma dau jos din biblioteca si sa ma pregatesc de Revelion.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 

PhotoBlog